یک متخصص ریه از مرکز پزشکی و تحقیقات ملی در دنور، در نامهای به نمایندگیهای فدرال اظهار داشت که پزشکان این مرکز بر این باورند که اولین فرد مبتلا به سرطان پیشرفته ریه را یافته اند که سالهاست روزی چندبار در معرض بخارهای ذرت بوداده مخصوص مایکروویو قرار گرفته است.
دکتر سسیل رز متذکر شده است: «ما نمیتوانیم مطمئن باشیم که این بیمار بهدلیل تهیه روزانه حجم زیادی از ذرت بوداده طعم دار کرهای مخصوص مایکروویو به سرطان ریه مبتلا شده است؛ اما با این حال توضیح منطقی دیگری نداریم.»
نامهای که در ماه جولای فرستاده شده بود، اخیرا توسط یک وبلاگ سیاست گذاری سلامت عمومی منتشر شد. این نامه به بیماری بالقوه کشندهای اشاره میکند که بهطور عامیانه Popcorn lung نامیده میشود.
این بیماری، موضوع شکایت صدها کارگر کارخانههای مواد غذایی بوده است که در معرض مـواد شیمیایی که برای طعم دار کردن استفاده میشود، قرار گرفته بودند.
در پاسخ به یافته خانم دکتر رز، انجمن تولیدکنندگان طعـم و اسانس، روز سهشنبه بیانیهای را منتشر کرد که در آن تأیید شده بود اعضای این انجمن میزان مادهای موسوم به دی استیل را در طعم دهندههایی که تولید میکنند، تا حد ممکن کاسته اند.
در این بیانیه آمده بود که میزان دی استیل برای استفاده در طعم دار کردن، به تأیید اداره کل غذا و داروی فدرال رسیده است.
هفته گذشته، شرکت ویور پاپ کورن از ایندیانا پولیس، که یک تولیدکننده ذرت بوداده است، اعلام کرد برای رعایت حق مصرف کنندگان، به جای ترکیبات طعم دهنده کرهای، ترکیبات دیگری را جایگزین خواهد کـرد.
مجلس نیز در حـال بحث و مذاکره بر سر وضع قوانین ایمـنی جدیدی برای سلامت کارگران کارخانههای مـواد غذایی که در معـرض دی استیل قرار دارند است.
سازمان غذا و دارو هم در نامه الکترونیکی اعلام کرد که در حال ارزیابی نامه دکتر رز است و پی آمدهای ایمنی و قانونی آن را به دقت بررسی میکند.
فرد بلاسر، سخنگوی مؤسسه ملی سلامت و امنیت شغلی گفت: این اولین بار است که شاهد بیماری ریوی هستیم که ظاهراًً مربوط به بخارهای ذرت بوداده است که در محل کار اتفاق افتاده است.
بخش امنیت شغلی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها اعلام کرد که در حال یافتن پاسخی به نامه مذکور هستند. ویلیام آلستتر، سخنگوی مـرکز پزشکی ملی یهودی تصدیق کـرد که این نامه توسط دکتر رز، متخصص بیمـاریهای ریوی محیط و کار و همچنین مدیر کلینیک درمانی محیط و کار این بیمارستان فرستاده شده است.
او گفت به جز مواردی که در صنعت و محل کار روی داده است، تا کنون به مورد دیگری برخورد نکردهایم.
دکتر رز در نامه خود تصدیق کـرده است که اثبات این مطلب که تهیه ذرت بوداده کرهای در مایکروویو در خانه باعث ایجـاد بیماری ریوی میشود، با در دست داشتن تنها یک مورد، کار بسیار مشکلی است. با این حال او گفت که خواسته است که مسئولین کنترل را از احتمال وجود خطر بالقوهای که سلامت عمومی را تهدید میکند، مطلع نماید.
به گفته دکتر رز، بیمار مذکور مردی است که روزانه چندین بسته ذرت بوداده کرهای دارای کره اضافه را در عرض چند سال در مایکروویو خانه اش تهیه کرده است. او از معرفی این بیمار خودداری کرد.
پزشکان، میزان دی استیل هوا را در خانه بیمار به هنگام تهیه ذرت بوداده اندازه گرفتند و نتیجه این بود که میزان دی استیل اندازه گیری شده با میزان گزارش شده آن در بخش کنترل خروج بخار از مایکروویو در واحد کنترل کیفیت همان کارخانهای که کارگران آسیب دیده بودند، برابر بود.
دیوید مایکلز که در بخش سلامت عمومی دانشگاه جرج واشنگتن فعالیت میکند، فردی بود که نخستین بار نامه دکتر رز را در وبلاگ شخصی خود منتشر کرد.
او گفت یافته خانم دکتر رز دلیل دیگری است تا مسئولین فدرال در مورد اینکه کارگران و مصرفکنندگان در معرض دی استیل قرار میگیرند، سخت گیریهای بیشتری را اعمال کنند.
مایکلز در وبلاگ خود که مربوط به سیاست گذاری برای سلامت عمومی است اینچنین نوشته است: «این نامه پرچم قرمزی است که نشان میدهـد طعم دهندههای شیمیایی نه تنها منجر به مرگ کارگـران میشود، بلکه ممکن است مصرفکنندگان خانگی را نیز دچار بیماری کند.»
رویترز
5 سپتامبر